Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Σερβίων

Share

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη γενοκτονία των Ποντίων στις Δημοτικές Κοινότητες Μεσιανής, Βαθυλάκκου και Ροδίτη με την κεντρική εκδήλωση να διοργανώνεται από την Εύξεινο Λέσχη Σερβίων στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων.

Αυτές οι εκδηλώσεις ήταν μέρος των πανελλαδικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων, μία από τις πιο τραγικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στους 353.000 Πόντιους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας. Οι τελετές περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες από τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους ποντιακών συλλόγων. Οι εκδηλώσεις μνήμης είχαν επίσης πολιτιστικό χαρακτήρα, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από την ποντιακή παράδοση.

Ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, δήλωσε:

Η μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή. Αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την ιστορική αλήθεια και να προωθήσουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων και ενισχύουμε το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα