Οι εναλλακτικές διαδρομές κατά την περίοδο που η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων θα είναι κλειστή

Share

O Aντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος με ανάρτηση του κάνει γνωστούς τις εναλλακτικές διαδρομές για τα οχήματα οχημάτων έως 3,5 τόνων και των βαρέων οχημάτων, κατά την περίοδο που η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων θα είναι κλειστή λόγω της εκτέλεσης του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και για το οποίο στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η μελέτη προϋπολογισμού 2.547.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει:

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκε σε προτεραιότητα μετά την ανάληψη καθηκόντων μου, ήταν οι εναλλακτικές οδεύσεις των οχημάτων έως 3,5 tn και των βαρέων οχημάτων κατά την περίοδο που η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων θα είναι κλειστή λόγω της εκτέλεσης του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και για το οποίο στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η μελέτη προϋπολογισμού 2.547.000 ευρώ.

Επιλέγοντας οι οδηγοί τη διαδρομή με διέλευση από τη γέφυρα Ρυμνίου προς Κοζάνη ή αντίστροφα θα έπρεπε να δρομολογηθεί μια προσωρινή λύση για τα βαρέα οχήματα ώστε να μη διέρχονται από την επαρχιακή οδό Αιανής-Κοζάνης και μέσω της Αιανής, Λευκοπηγής, Πρωτοχωρίου, Λευκόβρυσης και αντίστροφα.

Επίσης επιλέγοντας τη διαδρομή μέσω του δρόμου γέφυρα Ρυμνίου-διασταύρωση Καρυδίτσας-Κοζάνη ή αντίστροφα θα έπρεπε να υπάρξει εναλλακτική όδευση ώστε να μην υπήρχε διέλευση βαρέων οχημάτων εντός της πόλης της Κοζάνης.

Μετά από συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες Π.Ε. Κοζάνης και Έδρας ΠΔΜ και την ΑΝΚΟ, μία από τις εναλλακτικές οδεύσεις αποφασίσθηκε να είναι η σύνδεση του κόμβου Καρυδίτσας με την Επαρχιακή οδό Κοζάνης-Λευκόβρυσης, στο ύψος του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών της Π.Ε. Κοζάνης.

Μετά από συνεννόηση με το Δήμο Κοζάνης θα εκπονηθεί από την ΑΝΚΟ η μελέτη αυτής της εναλλακτικής οδού διέλευσης των βαρέων οχημάτων, η οποία θα περιλαμβάνει νέο κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση Καρυδίτσας.

Σε χθεσινή σύσκεψη με το Δήμαρχο Κοζάνης κ.Κοκκαλιάρη Ιωάννη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ.Βόμβα Κων/νο αποφασίσθηκε το επόμενο διάστημα, να γίνουν ενέργειες που θα οδηγήσουν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Κοζάνης για τη μελέτη και κατασκευή του έργου, στο οποίο φορέας υλοποίησης και χρηματοδότησης θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα