Οι ιδιοκτήτες φορτηγών της περιοχής των Σερβίων μεταφέρουν λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία

Share

Μετά από μια μακρά περίοδο αγώνα και αναμονής οι ιδιοκτήτες φορτηγών στα Σέρβια δικαιώνονται, μεταφέροντας και πάλι λιγνίτη στη γείτονα χώρα. Μέχρι πρότινος, η μεταφορά γινόταν αποκλειστικά από φορτηγά των Σκοπίων. Πλέον καθημερινά εκτελούνται περίπου 20-25 δρομολόγια από φορτηγά των Σερβίων και παράλληλα συνεχίζουν και 30-35 φορτηγά της γείτονας.

Ο λιγνίτης φεύγει από το Προσήλιο για τις ανάγκες του ΑΗΣ “Μπίτολα” και δευτερευόντως του ΑΗΣ “Oslomej”. Η ζήτηση είναι μεγάλη και η εγγύτητα του ορυχείου συμβάλει στην τροφοδότηση των Ατμοηλεκτρικοών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Μετά και από την εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος, ανέλαβε πρωτοβουλία η ΜΕΤΕ που μεσολάβησε κι έφερε σε επικοινωνία τους δικούς μας μεταφορείς με τον αγοραστή. Το αποτέλεσμα είναι η επαναδραστηριοποίηση των 20-25 από τους 60 ιδιοκτήτες φορτηγών των Σερβίων στη μεταφορά του λιγνίτη.

Να σημειωθεί πως η  Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου είχε αναφέρει ότι εκφεύγει της αρμοδιότητας του υπουργείου το θέμα, γιατί αφορά εμπορικές σχέσεις μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και δεν είναι εύκολο να παρεμβαίνει σε μια εταιρική απόφαση η πολιτεία.

Ευτυχώς η ΜΕΤΕ για μια ακόμα φορά με ενδιαφέρον στην περιοχή και τους άμεσα και έμμεσα εργαζομένους, επέδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και κατάφερε να πάρουν μεροκάματο οι μεταφορείς που συνεργαζόταν εδώ και χρόνια.

ΠηγήPrlogos.gr

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα