Συμμετοχή του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων σε φεστιβάλ χορωδιών στην Πολωνία

Share

Η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων “Τα Κάστρα” συμμετείχε σε φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώθηκε στη πόλη Bystra Slaska της Νοτιοδυτικής Πολωνίας, από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου.

28 μέλη της χορωδίας του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων συμμετείχαν στο φεστιβάλ, όπου παρουσίασαν και πρόβαλλαν τον τόπο και την πατρίδα μας.

Στην ανακοίνωσή του ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων αναφέρει:

Περί το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου λάβαμε πρόσκληση από πόλη της Νοτιοδυτικής Πολωνίας, την Bystra Slaska για συμμετοχή σε Φεστιβάλ χορωδιών στις 19-22 Ιανουαρίου, με Παραδοσιακά τραγούδια Χριστουγέννων. 28 μέλη της Χορωδίας μας δήλωσαν αμέσως συμμετοχή και άρχισε η προετοιμασία.

Μιλάμε για αποστολή και όχι για κάτι άλλο, διότι ήταν όντως “αποστολή”, καθώς ο σκοπός ήταν να παρουσιάσουμε και να προβάλουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας. Φυσικά επιδιώξαμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αλλά μας ήταν αρκετό και που συμμετείχαμε. Όταν παρουσιάστηκε η ελληνική Σημαία και ακούστηκε το όνομα της Ελλάδος μας κατέλαβε δέος. “Πολωνία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Ιταλία”, δυστυχώς απουσίασε η Ελβετία λόγω covid. Όταν φθάσαμε στην αίθουσα και μας δέχθηκαν οι άλλες ομάδες με ενθουσιασμό, καθώς άκουγαν ότι είμαστε Έλληνες, και όταν το κοινό χειροκροτούσε τα τραγούδια και την παράδοση την ελληνική, ήταν το αποκορύφωμα της συγκίνησης…

Πλούσια αναμνηστικά στο τέλος για όλους. Το πρώτο βραβείο έλαβε η Ιταλία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για μας. Για μας ήταν αρκετό που συμμετείχαμε και κάναμε να φανεί και να ακουστεί με την μεγαλύτερη αξιοπρέπεια που μπορούσαμε, η πατρίδα μας.

Οι νέοι Φίλοι μας μας φρόντισαν και μας περιποιήθηκαν “με το παραπάνω”. Ήταν και αυτό μία έκπληξη.

Θα μπορούσαμε πολλά ακόμη να περιγράψουμε και να πούμε, αλλά σε άλλη ευκαιρία. Προς το παρόν δοξάζομε τον Θεό για την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε και αδράξαμε, και ως Μ.Ο.Σ. ευχαριστούμε την μαέστρο μας την κ. Σοφία Ρούσα για τον αγώνα της καθώς και όλα τα Μέλη της χορωδίας μας για την όλη προσπάθειά τους και ελπίζουμε στην “Καλή συνέχεια”.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα