Τα επόμενα βήματα για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Share

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τον τρόπο δημοπράτησης του έργου “Εργασίες ανακατασκευής καταστρώματος Υψηλής Γέφυρας Σερβίων” προϋπολογισμού 285.000 ευρώ με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Στις 16 Μαΐου είχε εγκριθεί η δαπάνη από την Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων – προτάσεων του Εργαστηρίου Πειραματικής Αντοχής των Υλικών και Κατασκευών ΑΠΘ, προτείνεται η αμφίπλευρη διέλευση φορτηγών οχημάτων έως 40t, με περιορισμό απόστασής τους τα 100μ. και μέγιστη ταχύτητα τα 40km/h, χωρίς κάποιο περιοριστικό μέτρο απόστασης για τα οχήματα έως 3,5 τόνων. Ανάμεσα στα συμπεράσματα του ως άνω Κειμένου Συμπερασμάτων, αναφέρεται η ανάγκη άμεσης στεγάνωσης του καταστρώματος για το μήκος των δοκών των βάθρων Μ4 – Μ5 – Μ6 με παράλληλη καθαίρεση του ασφαλτοτάπητα και της υπόβασής του και την εκ νέου ασφαλτόστρωση μειώνοντας το συνολικό πάχος στο ελάχιστο δυνατό.

Η ανάγκη στεγανοποίησης του καταστρώματος είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τους εξειδικευμένους Τεχνικούς Συμβούλους καθ. Κ. Κωνσταντίνο Κατάκαλο και Δρ. Μηχανικό κ. Παναγιώτη Πανέτσο ήδη από το 2022, πλην όμως έπρεπε να προηγηθεί η ενίσχυση του βάθρου Μ6.2 και να εκτιμηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του έργου του θέματος, καθώς το έργο αυτό προϋποθέτει την εργασία Μηχανημάτων Έργου στο συγκεκριμένο τμήμα της Γέφυρας.

ΠηγήPrlogos.gr

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα