Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 40 τόνων

Share

Έως τις 31 Μαρτίου 2024 παρατείνονται οι κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις που ισχύουν στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 40 ετών, με αυτά να απαγορεύεται να την διασχίζουν. Ωστόσο, πλέον επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος από 3, 5 τόνους ως 40 τόνους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 40 ετών θα διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη ,μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού ( 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης -Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:

  • Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου– Αιανής ,Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχ. Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο ΡύμνιοΚαισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως .
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο ΡύμνιοΚαισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Παράλληλα αποφασίστηκε η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου , Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με το οριζόμενο δρομολόγιο στην παρ. 2.1 εδ. δ ́ και στ ́ της παρούσας.

Για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των τρεισήμισι (3,5) τόνων ορίζεται ως ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση το διάστημα των εκατό (100) μέτρων, η οποία θα υποδεικνύεται στους οδηγούς με κατάλληλη σήμανση

Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων καθώς και επί της Γέφυρας Ρυμνίου , ορίζεται τα 40 χλμ/ώρα.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται αμφίδρομα, χωρίς τη χρήση φωτεινών σηματοδοτών.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα