Διαμαρτυρία των επαγγελματιών ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Κατηγορούν το κράτος για αγνόηση και απαξίωση

Share

Την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, οι ψαράδες της Λίμνης Πολυφύτου σχεδιάζουν μια μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας δίπλα στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, σημείο αναφοράς για τον αγώνα τους ενάντια στην αδικία και την παραμέληση που αντιμετωπίζουν από το κράτος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου, Νίκο Κουρτίδη, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία και αγανάκτηση των μελών του Συλλόγου, για περισσότερα από τρία χρόνια, οι ψαράδες της περιοχής περιμένουν τις αποζημιώσεις που τους υποσχέθηκε το κράτος, μετά την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας. Παρά τις υποσχέσεις, καμία ενέργεια δεν έχει ληφθεί για να αποζημιωθούν οι ψαράδες για τις οικονομικές τους απώλειες. Επιπλέον, η έλλειψη μέτρων για τον εμπλουτισμό των ψαριών της λίμνης τα τελευταία επτά χρόνια έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες για τους επαγγελματίες αυτούς.

Ωστόσο, η ανησυχία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές δυσκολίες. Η απένταξή τους από το καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ έχει αρνητικές προοπτικές για το μέλλον τους και τη βιωσιμότητα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Αυτή η κατάσταση απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής και υπονομεύει τις προοπτικές του ψαρέματος στη λίμνη Πολυφύτου.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις ανησυχίες τους και να ζητήσουν δράση από το κράτος, οι ψαράδες καλούν τους πολίτες και τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Η διαμαρτυρία προγραμματίζεται για τις 11:00 π.μ. στην Αγία Βαρβάρα, κοντά στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Η παρουσία και η υποστήριξη της τοπικής κοινότητας είναι κρίσιμη για να ακουστεί η φωνή τους και να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Οι ψαράδες της Λίμνης Πολυφύτου δεν ζητούν μόνο την επιβίωσή τους ως επάγγελμα, αλλά και την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Με αυτήν την διαμαρτυρία, εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να μην παραμείνουν αθόρυβοι μάρτυρες της αδικίας και της απαξίωσης που βιώνουν από το κράτος. Το μήνυμά τους είναι σαφές: Είναι καιρός να ακουστεί η φωνή τους και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα στην περιοχή της Λίμνης Πολυφύτου.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα