Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για την Γενοκτονία των Ποντίων στα Σέρβια και στον Ροδίτη

Share

Η γενοκτονία των Ποντίων με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας.

Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.

Δεν ξεχνούμε όσους θυσιάστηκαν υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδας. Δεν ξεχνούμε όσους βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους.

Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων δεν αρχίζει αλλά ούτε και τελειώνει μόνον σε αυτή την ημέρα

Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου μέσα από συνεχή και εντατική προσπάθεια για αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα