Επιστρέφουν για μικρό χρονικό διάστημα τα φανάρια στη γέφυρα

Share

Σύμφωνα με τον Σάκη Βούρα, Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Περιφέρειας, θα επιστρέψουν για σύντομο χρονικό διάστημα τα φανάρια στη γέφυρα των Σερβίων, εξαιτίας των εργασιών που απαιτούνται για τη κατασκευή συστήματος αποστράγγισης του καταστρώματος της γέφυρας.

Όπως είπε ο κ. Βούρας μιλώντας στο True Story Radio, θα φρεζάρουν το υπάρχον ασφαλτικό, θα προστεθεί υδρομόνωση και κάποιες λεπτές ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του φορέα αλλά και να μπορέσουν να διώξουν τα νερά που διαπιστώθηκε πως διαπερνούν τον ασφαλτοτάπητα και διαχέονται επί των επιφανειών σκυροδέματος του φορέα, προκαλώντας διάβρωση του επιφανειακού οπλισμού αλλά και επιβαρύνοντας το σκυρόδεμα, δημιουργώντας μακροχρόνιες φθορές.

Εξαιτίας των εργασιών θα επανέλθουν τα φανάρια για την εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων, με τον κ. Βούρα να τονίζει πως το μέτρο θα είναι προσωρινό και πως η ισχύς του θα είναι για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πότε θα ξεκινήσουν οι συγκεκριμένες εργασίας δεν ανακοινώθηκε, αλλά ήδη υπάρχει ανάδοχος για το έργο, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ ανάδοχος του έργου ανακατασκευής τμήματος καταστρώματος της γέφυρας

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε σήμερα, με τις εργασίες να έχουν προϋπολογισμό 285.000 ευρώ.

Οι εργασίες στεγανοποίησης του οδοστρώματος τουλάχιστον στο επιβαρυμένο τμήμα μήκους 300 μέτρων της γέφυρας (βάθρα Μ4, Μ5, Μ6) περιλαμβάνουν:

  • Υδρομόνωση του προαναφερόμενου τμήματος
  • Διαχείριση των ομβρίων υδάτων
  • Αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα για την περίοδο έως την ολική συντήρηση και ανάταξη της Υψηλής γέφυρας Σερβίων.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα