Κινητοποίηση με τουλάχιστον 60 φορτηγά στην είσοδο των Σερβίων

Share

Από αύριο το πρωί (10:00), Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, τουλάχιστον 60 φορτηγά θα βρίσκονται παραταγμένα στην είσοδο των Σερβίων, όπως αποφασίστηκε κατά τη γενική συνέλευση των μεταφορέων λιγνίτη.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών τονίζουν πως δεν θα υπάρχει κλείσιμο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Σερβίων, ενώ παραμένει άγνωστο για πόσες ημέρες θα διαρκέσει η κινητοποίησή τους.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δύο κύρια αιτήματα:

  • Να ολοκληρωθεί η σύμβαση μεταφοράς λιγνίτη μεταξύ της ΔΕΗ και του ορυχείου της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο, που προβλέπει τη μεταφορά 145 τόνων λιγνίτη είτε στον ΑΗΣ Μελίτης, είτε στην 5η Μονάδα στη Πτολεμαΐδα.
  • Να συμμετάσχουν στη μεταφορά του λιγνίτη από το ορυχείο της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο και σε άλλους προορισμούς.

Η ΜΕΤΕ διακινεί λιγνίτη προς τη Βόρεια Μακεδονία, με την εκεί εταιρεία να μην επιθυμεί να συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών από την περιοχή των Σερβίων. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, αν και έχουν υποβάλει προτάσεις στη διοίκηση της εταιρείας που εδρεύει στη γειτονική χώρα, δεν έχουν λάβει απάντηση.

Η τελευταία μεταφορά λιγνίτη με φορτηγό από το ορυχείο της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο προς τον ΑΗΣ Μελίτης έγινε στις 4 Νοεμβρίου του 2023.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα