Κλειστή η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων την Κυριακή 28 Απριλίου. Οι ώρες που θα είναι κλειστή

Share

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έκανε γνωστό πως την Κυριακή 28 Απριλίου 2024  από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.  η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές φορτίσεις.

Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιούνται λόγω του προληπτικού ελέγχου αντοχής στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, έως την έναρξη του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και αφού προηγηθεί η εκπόνηση της μελέτης η οποία θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

Απόλυτα κατανοητή η αναστάτωση που προκαλείται σε μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής Σερβίων-Βελβεντού για τη δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή που θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων μεταξύ των ωρών 10:00-18:00.

Όμως, είναι πολύ σημαντική η ολοκλήρωση των δοκιμαστικών φορτίσεων στον κρίσιμο πρόβολο Μ6-2 όπου έγινε η επέμβαση-ενίσχυση τον Οκτώβριο 2023 και σε ορισμένα αμφιέρειστα τμήματα.

Οι εργασίες αυτές για τεχνικούς πρέπει να λάβουν χώρα εντός του έργου που εκτελείται, αυτού της συντήρησης και στεγάνωσης της πλάκας καταστρώματος.

Οι δοκιμαστικές φορτίσεις δίνουν μία εικόνα αντοχής της γέφυρας στα κρίσιμα σημεία της.

Μέχρι την εκκίνηση του έργου της συνολικής αναβάθμισης και ενίσχυσης της γέφυρας, ενδεχομένως να χρειαστεί επανάληψη των δοκιμαστικών φορτίσεων σε σημεία και σε χρόνο που θα υποδειχθούν από τον τεχνικό σύμβουλο της γέφυρας και τους επιστημονικούς υπεύθυνους.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα