Αυτοψία στο Τριγωνικό από κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ

Share

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στη Δημοτική Κοινότητα του Τριγωνικού από κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) κατόπιν άμεσης ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου Σερβίων.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τέσσερις γεωλόγους – τον κ. Χατζηπαναγή, τον κ. Ατζέμογλου, τον κ. Σπάχο και τον κ. Ματθαιόπουλο – επισκέφθηκε το χωριό εξετάζοντας ενδελεχώς τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί από τους κατοίκους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Γεώργιο Παπαθανασίου.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Κοταρίδης, και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το προηγούμενο διάστημα το κλιμάκιο ολοκλήρωσε επιτυχώς την αυτοψία και στον χώρο του πρώην Λιγνιτωρυχείου της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δήμος Σερβίων, υπό την καθοδήγηση και τις συντονισμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Καλλίνικου Χολέβα, ανέλαβε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει από τα γεωλογικά φαινόμενα.

Η επίσημη επιστολή του Δήμου Σερβίων προς τις αρμόδιες αρχές, που απεστάλη στις 22 Απριλίου 2024, καταδεικνύει την ανάγκη άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή του παλαιού ορυχείου της ΛΑΡΚΟ. Οι συντονισμένες αυτές ενέργειες έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την υποστήριξη του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος είχε ενημερωθεί εκτενώς για τα θέματα κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Σερβίων δύο μήνες πριν.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την ενεργή συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Αμανατίδη, και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χαρίσιου Γκοβεδάρου, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την περιοχή.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι εκθέσεις του κλιμακίου της ΕΑΓΜΕ, οι οποίες θα καθορίσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στο Τριγωνικό όσο και στο Λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δήμος Σερβίων παραμένει δεσμευμένος στη διασφάλιση της ευημερίας και της ασφάλειας των δημοτών του, συνεχίζοντας τις συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα