Εγκρίθηκε 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου

Share

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην έγκριση του ποσού των 1.500.000 ευρώ για τη μελέτη, αποκατάσταση, ανακαίνιση και επέκταση του καμένου Δημαρχείου.

Το συνολικό κόστος μελέτης, αποκατάστασης  και επέκτασης του Δημαρχείου ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, με τον Δήμο Σερβίων να καλύπτει με ιδίους πόρους το ποσό των 500.000 ευρώ που θα απαιτηθεί, πέραν της χρηματοδότησης των 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμος Σερβίων θα υποβάλει πρόταση πράξης, προκειμένου να ενταχθεί το έργο “Μελέτη, αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων” και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του άξονα 2.11 “Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ)”.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει σε λίγο καιρό την έναρξη ουσιαστικών έργων αποκατάστασης και επέκτασης του ιστορικού κτηρίου του Δημαρχείου Σερβίων, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής. Η αποκατάσταση και επέκταση του ιστορικού κτηρίου του Δημαρχείου αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της περιοχής.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα για την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα διατηρήσουν την αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου και θα επιτρέψουν την επέκτασή του, προσαρμόζοντάς το στις σύγχρονες ανάγκες και χρήσεις, χωρίς όμως να χάσει τον ιστορικό του χαρακτήρα.

Βάσει του αρχικού σχεδίου της πρότασης προβλέπονται εργασίες κατεδάφισης των δύο αυθαίρετων κατασκευών εντός του οικοπέδου του Δηµαρχείου, εργασίες κατασκευής νέου κτηρίου που θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, επιφάνειας 280 τετραγωνικών μέτρων για στέγαση υπηρεσιών και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου.

Να σημειωθεί πως το Δημαρχείο θα επεκταθεί στο οικόπεδο των προσκόπων, με τον Δήμο να έχει αποφασίσει την αγορά του στις αρχές του έτους, έναντι του ποσού των 85.000 ευρώ.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα