Έγκριση μελέτης για τη δημιουργία ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορρεύματος

Share

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο “Δημιουργία Ορειβατικού Πεζοπορικού Μονοπατιού στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορρεύματος” έπειτα και από την έγκριση της μελέτης από το Δασαρχείο Κοζάνης.

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού 9,2 χλμ. στην περιοχή “Παλιάμπελα” Πλατανορρεύματος, με συνολικό προϋπολογισμό 190.000,00 ευρώ, (με ΦΠΑ) με τη δαπάνη να καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η υλοποίηση και κατασκευή του έργου θα γίνει από το Δήμο Σερβίων, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σερβίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 7 Απριλίου 2023.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Ορειβατικό Σύλλογο Πλατανορρεύματος “Η ΚΡΥΑ” για τις πολύτιμες ενέργειές του που συνέβαλαν τα μέγιστα, στη δημιουργία του ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην εξαιρετική περιοχή των “Παλιάμπελων”.

Το νέο ορειβατικό πεζοπορικό μονοπάτι αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, καθώς και στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα