Ξεκινούν νέες εργασίες στη γέφυρα με εναλλάξ κυκλοφορία οχημάτων

Share

Εξαιτίας των εργασιών οδοποιίας και στεγανοποίησης που θα γίνουν στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων το προσεχές διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται εναλλάξ, ενώ για 4-5 ημέρες θα επανέλεθει η λειτουργία των φαναριών.

Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια το πολύ 2 μηνών και θα γίνουν στο επιβαρυμένο τμήμα μήκους 300 μέτρων της γέφυρας (βάθρα Μ4, Μ5, Μ6). Ο Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Περιφέρειας, κ. Σάκης Βούρας εκτιμά πως οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έναν μήνα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Στεγανοποίηση και υδρομόνωση του προαναφερόμενου τμήματος
  • Διαχείριση των ομβρίων υδάτων
  • Εργασίες οδοποιίας, ασφαλτικών, σήµανσης – ασφάλειας. Αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα για την περίοδο έως την ολική συντήρηση και ανάταξη της Υψηλής γέφυρας Σερβίων.

Οι εργασίες οδοποιίας, ασφαλτικών, σήµανσης – ασφάλειας θα γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και η εναλλάξ κυκλοφορία θα ισχύει μόνο εκείνες τις ώρες. Με την ολοκλήρωση τους κάθε ημέρα θα ανοίγονται και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τις εργασίες στεγανοποίησης απαιτείται η παραµονή του μέτρου της εναλλάξ κυκλοφορίας και μετά το πέρας των εργασιών της ηµέρας καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, γι’αυτό και για 4-5 ημέρες θα τεθούν ξανά σε λειτουργία τα φανάρια.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα