Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου

Share

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης Καλλίνικο Χολέβα.

Αρχικά, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σε επίπεδο συζήτησης οι προβληματισμοί που αντιμετωπίζονται στην απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων για δράσεις που περιλαμβάνονται στα Σχέδια Δράσης Κυκλικής Οικονομίας (ΣΔΚΟ) και Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ), σχέδια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την αποτύπωση των προθέσεων του Δήμου Σερβίων για μελλοντικές δράσεις και έργα που αφορούν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια των επισκέψεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ), τονίζοντας την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων προς όφελος του Δήμου Σερβίων.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε:

Στις συναντήσεις αυτές, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης για προγράμματα και δράσεις που ευνοούν το δήμο μας. Επισημάναμε την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση πόρων προς όφελος των δημοτών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση «παγωμένων» πόρων με μοναδικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα