Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης πλωτών εγκαταστάσεων και αντλιοστασίου αρδευτικού Ιμέρων

Share

Στο πλαίσιο της στήριξης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, υπέγραψε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2023 σύμβαση έργου με την ανάδοχο εταιρεία για τις “Εργασίες Συντήρησης και Αναβάθμισης Πλωτών Εγκαταστάσεων και Αντλιοστασίου Αρδευτικού” στα Ίμερα, προϋπολογισμού 275.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ιμέρων Σάκης Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Δημήτρης Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και κάτοικοι του χωριού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΑΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017-2021 και το αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των πλωτών εγκαταστάσεων, δια μέσου της εγκατάστασης νέων πλωτών διατάξεων και διατήρησης μόνο των δύο αρχικών πλωτών διατάξεων παραπλεύρως της υφιστάμενης πλωτής εξέδρας εγκατάστασης των αντλητικών συγκροτημάτων
  • Την εξασφάλιση της ανεξάρτητης επικοινωνίας και λειτουργίας της κάθε αντλίας, για τον έλεγχο της στάθμης πλήρωσης της δεξαμενής
  • Την αποκατάσταση της ασφάλειας στην χρήση των πεδίων των ηλεκτρικών πινάκων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην επέμβαση από αναρμόδιους
  • Τη βελτίωση και συντήρηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του αντλιοστασίου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία και ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, και σημείωσε πως έχουν γίνει ενέργειες και παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως είπε:

Η λίμνη Πολυφύτου υποστηρίζει ένα σύνολο αρδευτικών δικτύων τα οποία έχουν μπει στο επίκεντρο των εργασιών αναβάθμισης και ανακατασκευής από την Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής που έχουμε σχεδιάσει για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα