Οι πλατείες στα Σέρβια απέκτησαν ονόματα

Share

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ονοματοδοσίας δύο σημαντικών πλατειών της πόλης των Σερβίων προχώρησε ο Δήμος Σερβίων έπειτα και από την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων και την τελική ομόφωνη επίσης έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας έτσι στην ενίσχυση της ταυτότητας και της ιστορικής μνήμης της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Πλατεία Σερβίων που αποτελεί έναν από τους κεντρικούς κόμβους της πόλης πλέον φέρει την ονομασία “Πλατεία Ελευθερίας – 10ης Οκτωβρίου 1912”, τιμώντας την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αξίες ριζωμένες στην ιστορία μας.

Επίσης, η πλατεία επί της οδού Κωνσταντίνου Κάρπου, αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Σερβίων φέροντας πλέον επίσημα το όνομα “Πλατεία Ολοκαυτώματος – 6ης Μαρτίου 1943”, εκφράζοντας τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας και της ανθρωπιστικής αξιοπρέπειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Σερβίων θα προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις και δράσεις με απώτερο σκοπό την προβολή των ιστορικών χαρακτηριστικών του δήμου.

Η ανακοίνωσή του Δήμου καταλήγει πως “η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη δέσμευσή της για τη διατήρηση και την προώθηση της κληρονομιάς και της ταυτότητας του δήμου, εκφράζοντας τη βαθιά της εκτίμηση προς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για τον τόπο μας”.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα