Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με ιδιοκτήτες φορτηγών και αγρότες

Share

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών της περιοχής πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με του ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφοράς λιγνίτη από το Ορυχείο της ΜΕΤΕ Α.Ε. από το Προσήλιο Σερβίων, ο κ. Αμανατίδης συνομίλησε μαζί τους για το ζήτημα της διακοπής της συνεργασίας τους με τη ΔΕΗ, θέτοντας ωστόσο ζητήματα εξεύρεσης λύσης προς όφελος των μεταφορέων.

Με βάση και τις προθέσεις της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή της σχετικής σύμβασης προμήθειας λιγνίτη από το εν λόγω ορυχείο και την ταυτόχρονη παύση του έργου που παρέχουν οι μεταφορείς, στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, κατέθεσε προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο, από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις του στην Αθήνα με επίκεντρο τα προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη στην περιοχή, την ερχόμενη εβδομάδα, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί τους. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τους τρόπους αύξησης του ποσού της επιστροφής του.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης:

Μεριμνούμε για άλλες διεξόδους για τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των φορτηγών, οι οποίες φαίνονται ελκυστικές αρκεί να μπορέσει η ζήτηση για μεταφορικό έργο να εκτονωθεί το συντομότερο.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα